Great souls endure in silence

~00~Learn to get in touch with the silence within yourself and know that everything in this life has a purpose~00~

Followers

Tuesday, December 25, 2012

$$

bila la nak buat wishlist 2013 ni...
tangan dah tergedik-gedik nak grab je apa yang terpandang di mata
bajet duit macam daun-daun berguguran kan

elaun katanya 10hari bekerja bulan Februari nanti. sungguh lama lagi la camtu. sebelum tiba detik tersebut, makanya memang kene berjimat cermat la. tengok barang yang comey, berkenan kene telan air liur dulu la.
stok maggi memang kena pastikan sentiasa ada di dalam loker.

tapi sem depan kena saving lebih lagi la. banyak nak guna duit. praktikum lagi. sah-sah kena keluarkan duit sendiri nak beli barang-barang, hadiah tak yah cakap la. umpan la katakan. mase SBE pun umpam tak nak kalah kan. sanggup beli mydin, beli satu set kotak pensil semata-mata nak bagi kat budak-budak. bukan masuk mengajar pun cuma tangan ni la gatal nak bagi. tapi tak apalah rezeki dorang. sesungguhnya aku ikhlas.hikhikhik

macam mana saving untuk ke beijing 2014 nanti ? sudah cukup ke ? hmm kalau dikira-kira, balance lagi rm500. jadi, sem depan saving rm500 out of rm3K kan..cukup la buat masa ni. haha. entah-entah harga pakej naik pulak. tapi aku rasa tak kan sampai 2K kot pergi beijing. kita sama-sama doa lah ye ! haha

selain daripada bergantung kepada saving aku tu, nampaknya aku kena tegas sikit dalam bab-bab mengayat ni. bukan nak ayat sapa-sapa. ahli keluarga sendiri je kot. yang menerajui carta haruslah ma dan abah aku. haha. maklum la bonus dapat tiap-tiap akhir tahun kan, jadi boleh la sedekah sikit kat anak bongsumu ini. ahakzz. tak lupa juga kepada kaklong, abejue dan apih. masing-masing akan aku mohon pertolongan ye. sabar ! haha

untuk entry seterusnya, aku kena siapkan wishlist 2013 la. supaya senang nak deal nanti. barulah duit nanti tak melencong ke lembah yang hina kan. kan (cepat angguk kepala !! )

6 comments:

Anonymous said...

la...ko pon anak bongsu gak ker...hi2...

cikpinky said...

hahaha.simpan duit!

Anonymous said...

Pnah dgr lagu ni ? >> A ramlie - guruku cantik

lau blum try dgr hihihi

Uzailun said...

Simpan duit betul2 nak g Beijing....
Nanti boleh tolong kirimkan beli krim kulit, Bao Fu Ling.... mujarab utk penyakit kulit.....

mE iS aS said...

cikpinky : seharusnya..se sem 500.haha
jelon: yeke..jd gane kalu pakai.nk beli gk r..brapo yen

Uzailun said...

Tak pastilah krim Bao Fu Lin berapa ratus Yuan....